תקשורת ועתונאות

ד', 24/02/2021 14:15 עד 15:00
פרופ' פול פרוש- ראש המחלקה, פרופ' נטע קליגלר וילנצ'יק - יועצת אקדמית לתואר בוגר, גב' הדס שליסל- יועצת תואר בוגר, גב' רונית לביא- רכזת המחלקה, גב' שפרה שרפלר עדיקה- מנהלנית תואר בוגר
מגפת הקורונה והשלכותיה הדגישו ביתר שאת את מרכזיותם של המדיה והתקשורת בכל רמות החיים העכשוויים, מהאישי ביותר (קשר עם קרובי משפחה וחברים באמצעות רשתות חברתיות וטכנולוגיות חדשות), המוסדי והכלכלי (למידה, עבודה, בידור, ומסחר מרחוק), לפוליטי והגלובלי (תפקיד התקשורת באירועים בעלי חשיבות לאומית וגלובלית). התפתחויות אלה הביאו לקידמת הבמה את העובדה שבעידן הנוכחי, התקשורת מהווה גורם חיוני המעצב, משקף, ומתווך תהליכים, בכל תחומי החיים.
המחלקה לתקשורת ועיתונאות באוניברסיטה העברית מובילה במחקר ובהוראה בכל הנוגע לתחומים אלו: היא מדורגת במקום ראשון בארץ, בין עשרת המחלקות המובילות באירופה, ובמקום ה-30 בין מחלקות התקשורת בעולם.
בלימודי תואר הראשון בתקשורת באוניברסיטה העברית תוכלו ללמוד ולהעמיק את ההבנה בנושאים השופכים אור על חיינו המתווכים, כגון: תקשורת והתנהגות פוליטית, פסיכולוגיה בתקשורת, השפעות תקשורת ודעת קהל, עיתונות ועיתונות דיגיטלית, תקשורת חזותית וקולנוע, שפה ותקשורת, היסטוריה ופילוסופיה של המדיה, מדיה חברתית ותרבות דיגיטלית ועוד. המרכיב התיאורטי-עיוני משולב עם קורסים וסדנאות פרקטיות ברמה הגבוהה ביותר, העוסקים בתסריטאות, עריכה וכתיבה עיתונאית, פרסום ודוברות, טלוויזיה, אתרי מדיה דיגיטלית וחווית המשתמש, נרטיבים ודיאלוג בין קבוצות ועוד.