בית הספר לחינוך ע"ש שלמה (סימור) פוקס

khynvk.jpeg
ד', 24/02/2021 12:45 עד 13:30
פרופ' משה טטר- מנהל ביה"ס לחינוך, פרופ' יפעת קוליקנט בן דוד- ראש החוג, ד"ר אורלי קמפף- יועצת בוגר, גב' טללית גנץ- רכזת לימודי בוגר, גב' נוי רודקו- יועצת סטודנטים, גב' יאסמין אליאס- רכזת סטודנטים ערבים, גב' הגר זינו- רכזת הדגש "מנהיגות חינוכית חברתית"

מה? הלימודים לתואר הראשון בביה"ס לחינוך ע"ש שלמה (סימור) פוקס, באוניברסיטה העברית מקנים הבנה עמוקה של תחום החינוך, הן מבחינת תיאוריה והן מבחינת הפרקטיקה. התואר מקנה היכרות עם עולם החינוך מרמת הסטודנט הבודד, לכיתה ולמערכת החינוך, מאספקטים חברתיים, פוליטיים והיסטוריים. קורסי בחירה מאפשרים לכל סטודנטית וסטודנט להתמקד בנושאים שיותר מדברים אליהם וירצו להרחיב בהם את הדעת כגון פסיכולוגיה של החינוך, מדיניות חינוך ומחשבה חינוכית.

למה? לימודי חינוך מאפשרים התפתחות אישית ומקצועית לצד שיעור חיים, ומקנים אמצעים להובלת שינוי חברתי. בשנים האחרונות יותר ויותר אנשים מבינים כי לימודי חינוך יכולים להוות עבורם מקפצה לשוק העבודה ולפתוח עבורם לא מעט דלתות גם בתחומים שלא קשורים בהכרח לחינוך הפורמלי כפי שהכרנו אותו עד היום. חינוך הוא תחום מתפתח תמידית, דינאמי וחדשני.

למה אצלנו? כי אצלנו אפשר ללימוד חינוך במסלול דו-חוגי. בעוד שבמוסדות רבים אחרים לא ניתן לשלב את לימודי החינוך עם תואר נוסף, אצלנו הסטודנטים לומדים בשילוב עם לימודי פסיכולוגיה, סוציולוגיה, מדעי המדינה ועוד ונהנים מהגיוון, העניין והשפע ההשכלתי. יתרה מזאת, הלימודים בבית הספר לחינוך מתקיימים באווירה רב תרבותית (כולל קורסים יעודים בחינוך בחברה רב תרבותית), ומשתלבים בהם סטודנטים מרחבי העולם ומכל קבוצות האוכלוסייה בישראל. במהלך הלימודים קיימת אפשרות לחילופי סטודנטים ולמידת חלק מהתואר באוניברסיטאות המובילות בעולם. לימודים בחוג לחינוך מאפשרים ללמוד מטובי חוקרי החינוך בארץ וישנה גם הזדמנות מיוחדת להשתלב במחקר של אותם חוקרים.